Winkelpand verbouwen, hoe werkt dit precies?

Je winkelpand verbouwen is niet zomaar even iets. Het heeft nogal wat voeten in aarde maar het resultaat mag er zijn. Door winkelpand verbouwen kun jij je klanten weer op de beste wijze ontvangen en kun je er weer jarenlang tegenaan. Je winkelpand verbouwen is een proces dat volgens een helder stappenplan gestalte krijgt.

Fundering

Zo is het verstandig als je plannen hebt je winkelpand te verbouwen eerst de fundering uit te graven. Je hebt niet altijd weet wat er in het verleden is gebeurd met de fundering en juist die fundering is essentieel als je je winkelpand wilt verbouwen. Losgekoppelde stenen muren en stenen vloeren horen eigenlijk in elk verbouwd winkelpand thuis, al was het alleen maar vanwege de reductie van geluid, zowel naar buiten als richting de winkelruimte. Je ontkomt er dus eigenlijk niet aan. Meest praktisch is om voor wat goedkopere stenen muren te kiezen op een betonvloer en een paalfundering.

De buren

Je winkelpand verbouwen heeft soms nogal wat consequenties voor de omgeving van je winkel. Het is belangrijk om altijd het milieuaspect scherp in de gaten te houden, zeker – en dat doe je- als je met verf of een spuitcabine aan de slag gaat om je nieuwe winkel een fris kleurtje te geven. Zorg dat je de lucht zuiver houdt en zorg voor afzuiging en dus reiniging van de lucht. Dit voorkomt een stortvloed aan klachten vanuit je omgeving. En strijd met de buren moet je als winkelier altijd zien te voorkomen.

Decibellen

Wellicht is het toch handig om de verbouwplannen eerst met de directe omgeving te delen, zeker omdat ze tijdens het verbouwproces te maken krijgen met overlast in de vorm van gierende zaagmachines en ander lawaai. Je kunt je heel simpel houden aan het aantal door de gemeente bepaalde decibellen, het is beter dit ook met je buren te overleggen.

Thermische isolatie

Als winkelpand verbouwen het doel is, zorg dan dat je ook meteen goede thermische isolatie aanlegt. Je bent immers toch met het dak, de vloer en de muren bezig. Goede isolatie kan je heel veel geld besparen op de energierekening. Wellicht is het plaatsen van zonnepanelen ook interessant, nu je toch bezig bent. Wellicht kan dit voor je verbouwde winkel prima uit. Over bezuinigingen gesproken, uiteraard werk je in je verbouwde winkel uitsluitend met LED-verlichting. Op de vloer tenslotte, kies je uiteraard altijd voor een vloer die goed te reinigen is. Een betonvloer of tegelvloer zijn net als een gietvloer prima opties.

Winkelpand verbouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *