De vloer coaten, hoe gaat dit precies?

Vloer coaten

Wat houdt coatingvloer in?

Coating is een laag, die met een bepaalde spuit, sproei, giet of verftechniek aangebracht wordt. Het hangt af van het materiaal, welke spuittechniek gebruikt wordt. Het is als het ware een beschermlaag die aangebracht wordt, Daarom is het bij vloercoating niet nodig, om de ondergrond eerst te verwijderen.

Soorten vloercoatings

Er is keuze tussen de volgende soorten vloercoatings:

  • Epoxy vloercoating:

Deze coating is heel hard, waardoor het chemische verontreinigingen goed aankan. Deze coating is ook meer mechanisch resistent, dan bijvoorbeeld de PU-vloercoating.

  • PU-vloercoating:

De Pu-vloercoating is ideaal, om verkleuringen te voorkomen. Daarnaast zorgt PU-coating ook voor loopcomfort.

  • Polyurethaan vloercoating

Deze polyurethaan coating is erg zacht en flexibel. Daarnaast is dit ook een UV bestendige coating. Ook om verkleuringen te voorkomen, is deze vloercoating ideaal.

  • Acrylaat vloercoating:

De acrylaat coating wordt op verfbasis gemaakt. Het biedt iets minder bescherming

Waarom kiezen voor coatingvloer?

Snelheid:

Een verbouwing of een aanpassing aan u woning, kost vaak veel tijd. Dit kan erg vervelend zijn, omdat de tijd kostbaar is. Als je wilt dat je binnen een snelle tijd, weer een mooie vloer hebt, dan is vloercoating ideaal. Coating neemt namelijk relatief weinig tijd in beslag. Het is namelijk een beschermlaag die op de bestaande vloer komt, met nog een dikte van 1mm. Daarom is dit een van de snelste manieren.

Coating vloer

Van de bestaande vloer een nieuwe vloer maken:

Omdat er gebruik wordt gemaakt van coating, is het niet nodig om de bestaande vloer te verwijderen. Coatingvloer is namelijk gewoon toepasbaar op verschillende ( en beschadigde) ondergronden.

Voordelig:

De vloercoating is erg voordelig. Daarnaast is de kwaliteit ook hoog. Het wordt vaak ook gezien, als de voordelige variant van gietvloeren.

Makkelijk te reinigen:

Het is uiteraard belangrijk, om de vloer om een goede manier te reinigen. Dit om te voorkomen, dat de vloer weer beschadigd raakt. Bij vloercoating is deze zorg niet groot. Omdat de vloer dan naadloos is, zal het erg makkelijk zijn om de vloer te reinigen.

Keuze genoeg:

Omdat er gebruik wordt gemaakt van coating, is het mogelijk om te kiezen uit alle kleuren of om te gaan voor een transparante vloercoating. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een (hoog) glanzende of een matte vloer. Zo weet u zeker dat uw vloer, perfect gaat passen bij het interieur. Verder zijn er ook nog extra opties (voor veiligheid) mogelijk, zoals bijvoorbeeld: een antisliplaag, een brandwerende laag, een antistatische laag etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *