Parket

      Geen reacties op Parket

Parket is en blijft een populaire vloer. Er kleven echter nadrukkelijk voor- en nadelen aan deze vloer. Opvallend: als het over de parketvloer gaat dan wordt altijd de warme uitstraling van de vloer geroemd.

 

Heerlijk om met blote voeten overheen te lopen

Een parketvloer biedt warmte, dat is zo ongeveer de conclusie die iedereen trekt die een parketvloer thuis heeft liggen. Bovendien wordt de veelzijdigheid geprezen, net als de lange levensduur. Kinderen vinden het vooral fijn dat de vloer zo lekker warm is als ze er overheen lopen. En eerlijk; het klopt allemaal. Parket heeft heel veel te bieden en biedt warme voetjes en voeten.

Parket vloer

Vloer krijgt meer karakter naarmate hij ouder wordt

Nog een voordeel van deze vloer is wel dat eventuele beschadigingen redelijk tot goed te herstellen zijn. Krassen? Kwestie van opschuren en van een nieuwe afwerklaag voorzien. Resultaat is een zo goed als nieuwe vloer. Overigens is een parketvloer dan wel een vloer met een lange levensduur, dit gaat alleen op als er regelmatig onderhoud gepleegd wordt aan de vloer. Een parketvloer isoleert uitstekend; het ziet er dus niet alleen warm uit, het voelt ook echt warm aan. Je zou een dergelijke vloer kunnen combineren met vloerverwarming, de beste combinatie is dit niet. Parket op de vloer maakt je huis meer speciaal. Hout wordt schaarser en een houten vloer wordt dus steeds meer bijzonder. Met hout is het toch al zo dat het meer karakter krijgt naarmate het ouder wordt.

 

Parketvloer vraagt best enig onderhoud om lange levensduur te garanderen

Ja, er zijn ook wel degelijk minpunten van de vloer te benoemen. Zeker wel. Zo vergt het best wat onderhoud. Zo dien je de afwerkingslaag met regelmaat opnieuw aan te brengen als je althans zo lang mogelijk van je parketvloer wilt genieten. Veel mensen vinden bovendien de prijs aan de hoge kant. Zeker afgezet tegen die van laminaat. Binnen de parketvloer zijn de verschillen onderling ook nog weer erg groot.

 

Moeizaam in de meer vochtige ruimte

Leg je een vloer van PVC tegenwoordig zelfs in de badkamer, met een parketvloer ligt dit toch even wat anders. Die houden niet van een vochtige ruimte. Het kan wel, maar dan dien je een houtsoort te kiezen die wel tegen vocht kan en ook nog eens bestand is tegen temperatuurwisselingen. Bovendien moet dan ook voor een speciale afwerking gekozen worden. Het heeft dus nogal wat voeten in aarde om deze vloer in de vochtige ruimte te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *