Milieubewust bezig zijn en hier tegelijkertijd van profiteren? Overweeg dan zonnepanelen kopen!

Wil jij rekening houden met het milieu en tegelijkertijd geld besparen op lange termijn? Een goede optie is dan zonnepanelen kopen. Zonnepanelen op je dak is een slimme keuze. Waarom? Omdat je je eigen energie opwekt op een duurzame manier. Door energie op te wekken met zonnepanelen maak je 100% gebruik van groene energie en draag je zo je steentje bij. En dat geld besparen op lange termijn, hoe zit dat? Het is goed voor je portemonnee, omdat je energierekening een stuk lager wordt en daarnaast je investering binnen maar liefst 7 jaar hebt terugverdiend. Hoe lang je dan ook nog woont in je woning, al die jaren daarna geniet je van gratis stroom! De prijs van stroom kan met de tijd stijgen, dit is dan niet langer meer jouw probleem!

Zonnepanelen is dus een slimme investering. Het is dus goed voor het milieu en voor je portemonnee! Dubbel een goed gevoel!

Zonnepanelen kopen

Hoe werkt een zonnepaneel eigenlijk?

Zonnepanelen zetten zonlicht om naar elektriciteit. In een zonnepaneel zitten zonnecellen, opgebouwd uit verschillende materialen. Er zijn twee laagjes. Tussen deze twee laagjes ontstaat elektriciteit, echter is dit nog niet de elektriciteit die je kunt gebruiken in huis. Door gebruik te maken van een omvormer komt de elektriciteit in de meterkast en wordt het omgezet in wisselstroom. Waardoor het te gebruiken valt in huis. Heel simpel eigenlijk! Een leuk weetje is dat je op de omvormer kan aflezen hoeveel stroom de zonnepanelen hebben kunnen opwekken. Zo zie je de voortgang ook daadwerkelijk.

Wat maakt zonnepanelen duurzaam?

Door over te stappen op zonnepanelen komt er een stuk minder CO2 vrij. Dit komt door de productie van de zonnepanelen en de omvormers. Hiervoor worden op het moment nog fossiele brandstoffen gebruikt. Na 3,5 hebben de zonnepanelen de energie die nodig was voor het produceren ervan terugverdiend. Sommige studies laten zien dat dit binnen één jaar is terugverdiend, wat zeker mogelijk is, maar 3,5 jaar is het gemiddelde. Dit betekent dus dat ondanks dat er nog steeds CO2 wordt uitgestoten door het produceren van zonnepanelen en omvormers, dit ook snel weer terugverdiend is en het je dus niet moet kunnen weerhouden van het aanschaffen van een zonnepaneel-systeem.

Ben jij milieubewust en wil je geld besparen? Doe dan zonnepanelen kopen en je hebt je investering binnen een aantal jaar terug en daarnaast help je ook nog eens door groene energie te gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *