Meubelstofferen

      Geen reacties op Meubelstofferen
Meubelstofferen

Je hebt een mooie stoel waarop je elke avond heerlijk zit. Je kreeg die stoel ooit van je grootouders. Gaandeweg neemt de stoel echter af in kwaliteit en slijt vooral de stof. Het ziet er niet meer uit en eigenlijk moet de stoel weg, zo lelijk wordt ie ondertussen. Gelukkig kan een stoffeerder je favoriete stoel een tweede leven geven. Door gebruik te maken van meubelstofferen ziet je stoel er weer als nieuw uit en kun jij er nog jaren in zitten. Meubelstofferen maakt de aanschaf van nieuwe meubelen dus vaak overbodig. Doorgaans komen alle oude meubelen in aanmerking om opnieuw gestoffeerd te worden en wordt zo de levensduur van een stoel behoorlijk verlengd.

Oude en nieuwe meubels

Meubelstofferen? Dat is het monteren, bekleden en afwerken van zitmeubelen met stof of leer. Meubelstofferen is mogelijk bij zowel nieuwe als oude meubels zoals dus de stoel die jij van je grootouders kreeg. Meestal komt meubelstofferen aan de orde als oude meubels moeten worden hersteld. Behalve dat meubelstofferen voor een fraai uiterlijk zorgt, is meubelstofferen ook het ervoor zorgen dat een stoel of bank weer prettig zit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vulling en veren.

Op maat gesneden

Meubelstofferen is een uiterst precies werkje. De vullingen moeten op maat gesneden worden en dit geldt ook voor de bekledingsmaterialen. Er moet stof gestikt worden, de vulling moet in model gebracht worden en eveneens bevestigd worden, er moeten onderdelen gemonteerd worden en de stoffen moeten goed afgewerkt worden.

Steeds vooruit denken

Meubelstofferen is gebruikmaken van zaken als lijm, scharen, nietmachines en naai- en boormachines. Meubelstofferen is ook een kwestie van steeds vooruit denken. De meubelstoffeerder moet steeds weten hoe hij te werk zal gaan en moet hij zeker de maten van een stoel of bank in z’n hoofd hebben.

Voor grote producenten of kleine ambachtelijke zaken

Je hebt verschil tussen meubelstofferen bij grote industriële producenten en voor de kleine vaak ambachtelijke meubelmaker. Voor de grote producenten is meubelstofferen vooral seriewerk, bij een ambachtelijk en kleiner bedrijf werkt de meubelstoffeerder vooral voor particuliere klanten. Doorgaans is meubelstofferen werk dat je in je eentje doet, mits het gaat om een erg groot meubel. Meubelstofferen is overigens geen licht werk, er wordt fysiek best het een en ander van de stoffeerder gevraagd, Bij meubelstofferen worden uiteraard de veiligheids- en milieurichtlijnen toegepast en gelden ook de Arbo normen. Het zal jou een zorg zijn. Als jij maar weer heerlijk kunt genieten in de stoel van je grootouders.

Benieuwd naar een overzicht van diverse projecten? Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *