Marokkaanse meubels

      Geen reacties op Marokkaanse meubels

Marokkaanse meubels

Steeds meer mensen ontdekken de charme van een Marokkaans interieur en dus ook van Marokkaanse meubels. Opvallend aan Marokkaanse meubels en interieur is het kleurgebruik en het feit dat Marokkaanse meubels vooral heel veel meer sfeer bieden.

 

Kleuren spelen een voorname rol in een Marokkaans interieur

Kiezen voor Marokkaanse meubels en een Marokkaans interieur is kiezen voor kleuren als kobalt blauw, aquamarijn, turquoise, smaragdgroen, saffraan en ook karmijn rood. Ook tinten goud, koper en ook zilver keren heel vaak terug in een Marokkaans georiënteerd interieur. Rondom de fraaie Marokkaanse meubels stuit je vaak op wanden die ruw van textuur zijn en vaak ook betegeld zijn.

 

Blauwe deuren en luiken houden boze geesten buiten

Soms is een laagje pleisterwerk aangebracht en ook nu kun je kiezen voor diverse kleurencombinaties. Combineren mag. Op de wand waarvoor de typische Marokkaanse meubels staan mag je bijvoorbeeld gewoon de kleuren goud en zilver combineren met turquoise. Overigens zie je op deuren en luiken opvallend vaak blauw terug. Dit is niet zomaar, want met blauw wordt getracht boze geesten buiten de deur te houden.

 

Lampen van gebogen ijzer en gekleurd glas

Heb je een keuze gemaakt voor Marokkaanse meubels, dan kun je daarbij kiezen voor heel veel verschillende accessoires in de vorm van bijvoorbeeld de bekende Marokkaanse poef met kussens. Een dergelijke poef koop je in stof en leer en ook nu is de poef in een breed kleurenpalet voor je beschikbaar. Bij de mooiste Marokkaanse meubels horen ook de beste Marokkaanse lampen die vaak gemaakt zijn van gebogen ijzer en gekleurd glas. Ook de lampen vallen weer op door de kleuren en de details in de decoratie.

 

Zet een tajine in je net aangeschafte kast

Koop je Marokkaanse meubels en dus ook een mooie kast, plaats daar dan een mooie tajine in; iets waarmee je alleen de heerlijkste gerechten bereidt, maar die er ook nog eens heel erg fraai uitzien en dus prima ter decoratie te gebruiken zijn. Geef de tajine dus een mooi plekje in de kamer, in je pas aangeschafte kast bijvoorbeeld. Behalve dat je zorg besteed aan de Marokkaanse meubels, hoort bij een mooi Marokkaans interieur uiteraard ook een kleurrijk tapijt en mag houtsnijwerk al evenmin ontbreken. Een Marokkaans interieur heeft gewoon heel veel te bieden en is allesbehalve saai en dus zeker niet kleurloos. De talloze accessoires maken je kleurrijke interieur helemaal af en het aanbod Marokkaanse meubels mag er ook zijn. Je hebt dus nogal wat te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *