Kunststof vloeren, marmoleum

Je hebt net een nieuw huis gekocht en de vloer bevalt je niet helemaal, je wilt er zelf eentje opnieuw in gaan leggen alleen je weet nog niet precies zo goed wat je nou eigenlijk wilt. Je gaat wat op internet zoeken en uiteindelijk zie je kunststofvloeren van marmoleum en dit bevalt je eigenlijk wel, het ziet er mooi uit en in je vorige huis had je ook kunststof vloeren alleen niet van marmoleum.

De kunststof vloeren zijn voor ieder huis type en kunnen vrijwel overal worden geïnstalleerd. Er zijn kunststof vloeren waar er met pvc wordt gewerkt, je zou denken dat dit er niet mooi uit ziet maar het resultaat zal je verbazen!

 

Prijsverschil

Een pvc vloer wordt verkocht vanaf 15 euro per vierkante meter, een betere pvc vloer kan al snel oplopen tot 30 euro per vierkante meter. Je moet dus de afweging maken wat je wilt, kwaliteit en wat duurder of wat minder goeie kwaliteit maar goedkoper. Een laminaatvloer is al gelijk een stuk goedkoper, hier gaat één vierkante meter voor ongeveer 6 euro. Vaak worden kwalitatieve vloeren voor ongeveer 30 euro per vierkante meter verkocht.

 

Onderhoud

Pvc vloeren zijn vrij gemakkelijk te onderhouden, je kunt er gewoon overheen met bijvoorbeeld een dweil zonder de vloer aan te tasten of te beschadigen. Echter moet je wel opletten hoeveel water je gebruikt op een pvc vloer, dit kan namelijk schade veroorzaken aan de vloer. Het is dus aan jou om de goeie hoeveelheid water te gebruiken bij het schoonmaken, bedrijven die zulke vloeren leveren zijn niet verantwoordelijk als er waterschade optreedt, er kunnen uitzonderingen gemaakt worden.

Een laminaatvloer is vrijwel hetzelfde, je hoeft enkel de stofzuiger te gebruiken en de vloer schoonmaken met een vochtige doek en er is niks aan de hand en je vloer ziet er weer als nieuw uit!

Marmoleum vloer

 

Monteerverschillen

Je kunt bij pvc vloeren kiezen uit een klik variant of een gelijmde variant. Het fijne aan een klik variant is dat je het zelf kan leggen en niet afhankelijk bent van een bedrijf die dit voor jou doet. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van marmoleum, marmoleum hoort bij de verzamelnaam linoleum en wordt gebruikt bij toplagen van de vloer om het zo een mooie laag te geven en de vloer te verstevigen. Het kan verschillen wat voor toplaag marmoleum kan krijgen, dit verschilt namelijk per merk. Je hebt toplagen die Xf2 bevatten maar ook toplagen met gemodificeerd pur, dit zorgt ervoor dat er minder krassen op de vloer komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *