Installatiebedrijf

      Geen reacties op Installatiebedrijf

Even het installatiebedrijf bellen. Nee hoor, je moet even de loodgieter contacten. Het zijn twee verschillende zinnen maar volgens heel veel mensen maakt het niet uit wie je nou uiteindelijk belt. En dat is een misvatting. Een installatiebedrijf is wel degelijk iets anders dan een loodgieter, al wordt de scheidslijn we steeds dunner.

 

Redelijk wat overlappingen werkzaamheden installateur en de loodgieter

Toegegeven, er zijn redelijk wat overlappingen in de werkzaamheden van een installatiebedrijf en een loodgieter. Zo doe je op beide specialisten een beroep als je leidingen aan wilt laten leggen of wilt laten verleggen. Dan moet je denken aan leidingen voor water, gas en voor de afvoer. Het installatiebedrijf en de loodgieter kun je tegenwoordig beide inhuren voor werk dat te maken heeft met de cv-ketel. Zoals de naam al doet vermoeden richt het installatiebedrijf zich hoofdzakelijk op installaties als de centrale verwarming, ventilatie en airconditioning of voor het installeren van sanitaire voorzieningen. Ook met elektrische installaties kan de installateur wel uit de voeten.

Installatiebedrijf

 

CV-ketel nu interessant voor beide specialisten

Wat de loodgieter wel en waarvoor je het installatiebedrijf weer niet belt? Een loodgieter bel je voor dakwerk, als er sprake is van een lekkage net als voor lekkages in het leidingwerk. Het doorsnee installatiebedrijf dicht namelijk geen lekkages, iets dat de loodgieter dus wel doet. Ook bel je eerder de loodgieter voor zaken als het verhelpen van verstoppingen. Gaat het specifiek om installaties, dan bel je weer eerder de installatiespecialist. Overigens was de cv-ketel vroeger een soort alleenrecht voor de installateur, tegenwoordig redt de loodgieter zich er echter ook prima mee.

 

Steeds meer overlap in werkzaamheden

Daarmee wordt de overlap tussen de twee specialisten opnieuw groter en dat verklaart de misverstanden bij de gemiddelde Nederlander, die als er iets aan de hand is vaak niet weet of hij nou de installateur of toch de loodgieter moet bellen. Het meest verstandig is om gewoon te bellen en het probleem voor te leggen. Dan weet je snel of een bedrijf iets wel of niet kan.

 

Installatiebedrijven nemen een loodgieter in dienst, dat is wel zo handig

Ook al vanwege de overlap in werkzaamheden hebben de moderne installatiebedrijven tegenwoordig vaak een loodgieter in dienst, terwijl mensen die als zelfstandig loodgieter actief zijn vaak weer zakendoen met een installatiebedrijf. Vooral de loodgieter die in dienst is bij de specialist in installaties is handig. Zo hoef je immers nooit meer twee bedrijven in te schakelen als je een probleem hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *