Huis verkopen

      Geen reacties op Huis verkopen

Huis verkopen

Je huis verkopen valt niet altijd mee. Er is veel aanbod en vind maar eens mensen die zomaar even de vraagprijs neerleggen. Toch kun je zelf de kans om je huis te verkopen vergroten.

 

Je huis verkopen? Ruim dan vooral je rommel eens een keer op. De eerste indruk is erg belangrijk en potentiële kopers willen niet door de rommel heen kijken. In het verlengde van het opruimen van de rommel is het wellicht verstandig een opslag box te huren om ruimte te creëren. Vooral hometrainer die staan te verstoffen en tafeltennistafels nemen net als oude stoelen en bankjes ontzettend veel ruimte in beslag en laten een ruimte daardoor kleiner lijken. Door voor opslag te kiezen lijkt de ruimte groter en dat zal geïnteresseerde kopers aanspreken. Zorg verder dat je de kleinere klusjes die al zo lang gedaan moeten worden ook echt aangepakt worden nu. Wit even dat muurtje in de keuken en maak die deurklink even goed vast. Dat de mensen straks niet met de klink in de hand staan.

 

Hoe meer rust in je huis, hoe groter de kans je huis te verkopen. Zorg dat je kinderen even ergens anders zijn en breng ook je huisdieren elders onder. Bewezen is verder dat hoe schoner een huis, hoe groter de kans is dat je je huis verkoopt. De ramen en het toilet zijn blinkend schoon en laat geen stapels kranten en allerlei ongeopende post op tafel slingeren. Hoe schoner een huis, hoe warmer de gevoelens van mensen bij je huis zullen zijn. Het is verder goed je huis te neutraliseren en te ontdoen van persoonlijke spullen als foto’s en tekeningen van je kinderen. Uiteraard ruikt het lekker in je huis en niet naar een asbak vol peuken of de knoflook van een dag eerder. Als je slim bent zet je een kan koffie, die geur verspreidt zich vaak door heel de ruimte en wordt veelal als prettig ervaren.

 

Hoe meer tijd je neemt voor de kijkers, hoe groter de kans je huis te verkopen. Zorg dus dat je voldoende tijd hebt voor de bezichtiging en geef niet de indruk dat je het druk hebt, ook al heb je dit wel. Over rust gesproken, zorg dat er geen afleiding is tijdens een bezichtiging en laat ook de televisie en de radio bij voorkeur uit. Tenslotte; je mag niet liegen maar hoeft ook niet altijd alles te vertellen. Houd het vooral zakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *