Beheer vastgoed

      Geen reacties op Beheer vastgoed
Beheer vastgoed

Zit je in het beheer van vastgoed dan behartig je de belangen van vastgoedeigenaren. De specialist in het beheer van vastgoed is een soort van tussenpersoon die de eigenaar ontzorgt. Gebruikers van vastgoed communiceren vaak met de beheerder van vastgoed in plaats van met de eigenaar. Om het nog duidelijker te maken: je kunt woningcorporaties ook goed zien als vastgoedbeheerders.

Eigenaren willen vaak zelf niet lastiggevallen worden

Vastgoedeigenaren kiezen vaak voor een specialist op het gebied van het beheer van vastgoed om de simpele reden dat ze zelf niet steeds lastig gevallen willen worden door huurders met allerlei vragen en opmerkingen. Deze vragen kunnen vaak prima opgelost worden door de vastgoedbeheerder. Er zijn mensen die fulltime met het beheer van vastgoed bezig zijn en behalve vragen en opmerkingen van de hurende partij kan beantwoorden ook als verhuurmakelaar optreden. Daarnaast kan de vastgoedbeheerder ook de simpele klusjes voor zijn rekening nemen.

Eigenaren willen alleen zoveel mogelijk rendement maken

De meeste eigenaren van vastgoed doen dit om er rendement mee te maken. Ze ontberen vaak de tijd om zelf continu met het vastgoed bezig te zijn en zoeken daarom een partij die het beheer van vastgoed voor zijn rekening neemt. Dit kan een intensief proces zijn, maar soms valt dit ook reuze mee. Het ligt maar net aan het soort vastgoed dat beheerd moet worden. Niet alle vastgoed is beheer intensief. Gaat het om de verhuur van kamers dan is dat een intensiever proces dan dat sprake is van eengezinswoningen.

Beheer vastgoed ontzorgt je als eigenaar

Je vastgoedbeheer uit handen geven biedt de nodige voordelen. Zoals gesteld ben je als eigenaar verlost van telefoon en mails van de gebruikers en omdat de vastgoedbeheerder voldoende kennis heeft van de vastgoedmarkt kan de beheerder zelf de meeste problemen prima oplossen. Een goed netwerkbeheerder is of zelf handig of heeft een groot netwerk met allerlei vakmensen. Daarnaast is de vastgoedbeheerder bekend met de wetgeving en altijd bereikbaar. Ook het feit dat de beheerder niet emotioneel betrokken is bij het vastgoed kan voordelig zijn.

Maken van jaarnota’s en innen huurpenningen

Doorgaans is de beheerder van vastgoed ook prima in staat jaarnota’s te maken en kan hij eventueel de huurpenningen innen en weer afdragen aan de eigenaar. Tenslotte is de vastgoedbeheerder vaak ook meteen toezichthouder van het vastgoed. Ondertussen is de eigenaar van vastgoed al lang en breed weer bezig met de aankoop van ander vastgoed. Want dat is zijn core business.

Klik hier voor meer informatie over vastgoedbeheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *